Laborator online de robotică "ȘTIM ROBOTICĂ"


Mergi la laboratorul virtual de robotică - "ȘTIM ROBOTICĂ"


Laboratorul este un mediu de programare bazat pe cloud, ce permite copiilor și adolescenților să programeze cu ușurință diferite sisteme robot.

Laboratorul 'OPEN Roberta Lab' este o platformă de programare dezvoltată în cadrul inițiativei "Să învățăm cu roboții".

A fost inițiat de Fraunhofer IAIS în colaborare cu Google Germania, pentru a ajuta elevii, profesorii și școlile în programarea roboților educaționali.


Există șase tipuri de intrări și ieșiri: Valoare logică (albastru deschis), Număr (albastru închis), String / Text (verde), Culoare (galben), Listă (purpuriu), Conexiune (roz).

  Acțiune: Include blocuri pentru ca robotul să fie executat direct.   Text: Include blocuri pentru a scrie șiruri de caractere pe afișajul robotului.
  Senzori: Conține blocuri pentru toți senzorii standard ai roboților.   Culori: Blocuri standard de culoare pentru a compara intrările senzorilor.
  Control: Include blocuri pentru controlul secvenței programului.   Variabile: Variabile locale și globale ce pot fi definite.
  Logic: Cu ajutorul blocurilor logice pot fi create condiții. Cu aceste condiții puteți interconecta stări, valori și evenimente între ele.   Funcții: Funcțiile cu parametrii de intrare și ieșire pot fi definite.
  Math: Operatori matematici și blocuri de parametri.   Mesaje: Include blocuri pentru a trimite și a primi masaje prin bluetooth.
  Liste: Include blocuri pentru a crea o listă și pentru a căuta sau sorta elemente din listă.   Start: Fiecare program începe cu acest bloc. Acest bloc este întotdeauna disponibil în spațiul de lucru.