Laborator online "ȘTIM CHIMIE"


Mergi la laboratorul online de chimie "ȘTIM CHIMIE"


În acest proiect, sunt combinate câteva biblioteci JavaScript și servicii web pentru a crea o aplicație web minunată și educativă. Folosind această aplicație, poți schița, vizualiza și căuta molecule online.
Moleculele pe care le desenezi în editorul formula structurală sunt convertite la molecule 3D folosind NCI Chemical Identifier Resolver. Vizualizatorul conține mai multe motoare 3D de randare a moleculelor, inclusiv GLmol, Jmol și ChemDoodle Web. Datorită lui Jmol, poți calcula și suprafața MEP a unei molecule. MolView va genera sugestii bazate pe trei baze de date: PubChem, RCSB și baza de date deschisă Crystallography.

MolView este o aplicație web open-source, intuitivă, care face știința și educația mai minunate!
Câteva caracteristici: desenarea formule structurale; vizualizarea moleculelor 3D; căutarea și vizualizarea compușilor; căutarea și vizualizarea structurilor cristalului; spectrul RMN, masa și IR.

MolView este alcătuit din două părți principale, un editor de formule structurale și un vizualizator de modele 3D. Editorul formulă structurală este înconjurat de trei bare de instrumente ce conțin instrumentele pe care le poți utiliza în editor. Odată ce ai desenat o moleculă, poți face clic pe butonul 2D la 3D pentru a converti molecula într-un model 3D, ce este apoi afișat în vizualizator.